معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

14 تیر 1403 پنجشنبه
  • تاریخ انتشار : 1402/05/09 - 09:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 642
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رونمایی از سامانه جامع نظارتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، سامانه‌ای برای حفظ حقوق بیمار

باتوجه‌به راه‌اندازی سامانه جامع نظارتی برای نخستین‌بار در نظام سلامت، دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران هدف از راه‌اندازی این سامانه را رعایت موازین قانونی در مطب‌ها و مراکز درمانی و حفظ حقوق بیمار عنوان کرد.

به گزارش  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سعید ناطقی در حاشیه جلسه هیئت رئیسه دانشگاه و رونمایی از دو سامانه جدید در معاونت درمان با اشاره به رونمایی سامانه جامع نظارتی و ضرورت طراحی آن گفت: در حوزهٔ نظارتی دانشگاه علوم پزشکی تهران چهارهزار مرکز درمانی قرار دارد که نظارت بر عملکرد آنان برعهده معاونت درمان دانشگاه است. از این تعداد مرکز درمانی، حدود دو هزار و صد مورد مربوط به مطب‌ پزشکان و دندانپزشکان و نزدیک به هزار و نهصد مرکز هم مربوط به مراکز جراحی محدود و… است. همچنین حدود دوبرابر و نیم این تعداد، مراکز زیرمجموعه معاونت بهداشت است  که باید مورد نظارت قرار گیرد. در نتیجه مهم است که برای تصمیم‌گیری‌های مدیریتی، اطلاعات این نظارت‌ها، جمع‌آوری، دسته‌بندی و قابل گزارش‌گیری شود.
دکتر ناطقی با بیان ویژگی‌های سامانه جامع نظارتی گفت: این سامانه قابلیت نصب روی تلفن همراه و تبلت را دارد. همکاران ناظر پیش از مراجعه به مراکز با ارسال پیامک حضور خود را اعلام می‌کنند و بر اساس بیست و پنج تا سی شاخص عملکرد مراکز بررسی و در صورت وجود نواقص، برای اصلاح آن مهلت تعیین می‌شود.
وی یکی دیگر از مزایای این سامانه را مشخص‌شدن منطقه جغرافیایی آن مرکز و ثبت آن در سامانه دانست و گفت:  این امر در تشخیص تراکم مراکز درمانی در سطح شهر کمک‌کننده است.
دکتر ناطقی با اشاره به رتبه‌بندی مطب‌ها و مراکز درمانی بر اساس نتایج این گزارش گفت: پزشکانی که بیش از شصت و پنج تا هفتاد درصد از آیتم‌ها را رعایت کنند در دسته‌بندی سبز، آنهایی که در حد متوسط هستند در دسته‌بندی زرد و رتبه‌های پایین‌تر در دسته‌بندی قرمز قرار می‌گیرند.
معاون درمان دانشگاه، از درنظرگرفتن امتیازات تشویقی و بازدارنده بر اساس رتبه‌بندی‌ها خبر داد و گفت: این رتبه‌بندی بازتابی از نحوه نظارت دانشگاه است که بر اساس بازرسی‌ها و اخطارها، پزشکان و مراکز درمانی را ملزم به رعایت موازین قانونی کند.
دکتر ناطقی راه‌اندازی این سامانه را در نظارت جامع، به‌دوراز برخورد سلیقه‌ای، تکنیکال، صادقانه و عدالت‌محور مؤثر خواند و گفت: این نوع نظارت سبب می‌شود مراکز درمانی بر روی ریل قانونی حرکت کنند و رعایت موازین قانونی نیز منجر به حفظ حقوق بیمار می‌شود.
معاون درمان دانشگاه سامانه جامع نظارتی را قابل‌توسعه در سطح کشور دانست و گفت: در حال رایزنی با وزارت محترم بهداشت هستیم که این سامانه به‌صورت گسترده‌تر، در سطح استان تهران و سپس در سطح ملی پیاده‌سازی شود.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و اعتباربخشی ,دستاور‌دهای معاونت,اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 241035
فائزه  فهیمی
تهیه کننده

فائزه فهیمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *